Monday, August 26, 2013

Fläskfilé i kokosmjölk

Jag glömde ta bild, men det är är en rätt som jag har gjord en del gånger innan och som verkligen inte känns billig. Snarare lite lyxig. Jag  blev chockad när jag beräknade kostnaden per portion som landade på ca 12 kr. Jag glömde som sagt ta bild, men här är receptet i alla fall - lite tager-vad-man-haver-style.

Thailändsk Fläskfilé i kokosmjölk:

3 portioner - 12 kr/portion

300 g fläskfilé
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
chilipulver
cayenne
(gärna ingefära om du har det hemma)
½ msk köttbuljong(pulver)
1 burk kokosmjölk
2 dl filmjölk(creme fraiche odyl funkar också)
3 portioner ris

Skiva fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor och bryn i en stekpanna. Ta ur.
Skiva purjolök och hacka vitlöken. Stek i några minuter tills purjolöken börjar mjukna.
Blanda ner kokosmjölk, filjmölk, buljong, chilipulver, cayenne, salt och peppar.
Lägg i köttet och låt koka upp. Låt stå och småputtra medan riset(eller vad du nu vill servera till) kokar färdigt.

No comments:

Post a Comment