Friday, September 27, 2013

Hemmagjort tortillabröd

Nybakt, hemmagjort med stolthet. Det är väl svårt att slå, eller? När sambon ville dra iväg för att köpa tortillabröd i ett sånt där craving ögonblick så erbjöd jag att prova ett recept som jag sett tidigare. Visst var det gott, men inte exakt som köpebröden. Det var svårt att få dem tillräckligt tunna och jag hade ingen plast att täcka bröden med så de blev inte sådär fuktiga på ytan som tortillabröd ska vara. Mycket mättande var de i alla fall!


Tortilla bröd
3 st

3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
20 g magarin
1 dl vatten

Blanda det torra i en bunke.
Finfördela smöret i mjölblandningen.
Tillsätt vattnet - mer/mindre beroende på hur torr degen är. Den ska kännas smidig.
Dela i 3 delar och knåda varje del lite lätt tills den blir smidig. Kavla sedan ut varje del till en cirkel - så tunn som möjligt i princip.
Stek i torr stekpanna på båda sidor tills de är gyllenbruna. Det bör inte ta mer än 1-3 minuter.
Täck med bakduk och sedan med plast när de inte längre är stekheta.
Fyll med något gott och enjoy! 
Pris per bröd är ca 1.70 kr och ca 5 kr för hela satsen.


Ett annat tips är att göra samma sats, kavla(eller som jag - pressa ut med händerna) i en långpanna. Toppa med vad du nu har hemma och skjutsa in i ugnen i ca 20 minuter. Satsen räckte lagom till två personer.

Här toppades den med chilisås och ost och sedan med tacoköttfärs, paprika och lök. Nam!


No comments:

Post a Comment