Friday, April 6, 2012

Aprilutmaningen

Nu är det påsk! Nu ska jag för en gång skull slappna av(läs: försöka). Ta ledigt en helg och bara njuta. Äta vad jag känner för, kanske ta en kaffe någonstans - speciellt om det bjuds på solsken. Inte oroa mig. Det behövs en sådan helg någon gång då och då. Men sen..

Sen kör jag igång med Aprilutmaningen!
Inte hört talas om den? Det är inte så konstigt. Det är nämligen mitt eget påhitt. Häromdagen insåg jag så smått att jag inte skulle hinna deffa till mig innan sommaren. Att GI maten visserligen fick mig att må bra, men min vikt är inte där jag vill att den ska vara. Jag funderade på detta under några dagar och insåg att jag hade ett dilemma. Jag ville gå ner i vikt utan att förlora min nyligen förvärvade styrka och extra muskelmassa. Men så var det som om den där lilla Berocca Boost gubben kom och sparkade mig i röven för helt plötsligt tänkte jag "Nä nu jävlar, jag ska minsann visa vad jag går för!" och sedan dess har jag suttit och planerat inför min Aprilutmaning.

Efter påsk kommer jag alltså att köra en månad(fyra veckor) med stenkoll på min kost och träning. Perioden löper från den 10 April t.om. den 8 maj. Under dessa fyra veckorna ska jag fokusera på att äta magert protein, sallad och grönsaker och någon gång då och då en måttlig mängd med bra kolhydrater. Jag ska träna ett kort, intensivt pass varje dag(måndag till fredag) med styrkemoment, typ BodyRock eller WOD och varje dag utföra 60 minuters lågintensiv träning, typ powerwalk, cykling eller inlines.

Jag ska väga, mäta mig och räkna ut fettprocent den 10 april och den 8 maj för att se hur långt jag utvecklas under dessa fyra veckor.

Ni får gärna haka på.

1 comment:

  1. Hoppas att du har och har haft en fin påsk! Lycka till med aprilutmaningen!

    ReplyDelete